# How many minutes in a year.

Let’s see how many minutes are in a year. So to compute the number of minutes in a year we have to know the number of hours per day in a year. Then take the number of hours to multiply by 60 – the number of minutes per single hour. It’s pretty easy. Hours per year = hours per day x 365 days per normal year. So 24×365=8760 hours per year. Since one hour has 60 minutes we multiply the number of hours per year (8760) by 60 to get the total number of minutes in a year.

8769×60=525,600 minutes per year.

Now there is an argument that a year is not 365 but actually 365 and a quarter day. To calculate the number of minutes in such a year we take 24×365 and a quarter day x60 minutes. A quarter of a day has 6 hours. The total number hours in such a year is 8766. 8766×60 = 525,960 minutes per 365 and a quarter day year.

A leap year comes after 4 years and has 366 days. The number of minutes in a leap year is more than for a normal year. The number of minutes in a leap year calculates 366 days x 24 hours x 60 minutes which is 525600 minutes in a leap year.